Oplossing

DPIA

Op 25 mei gaat de nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Bedrijven zijn hier nu volop mee bezig en komen veel onderdelen tegen waar ze iets mee moeten doen. Een belangrijk onderdeel van de AVG is een DPIA (Data protection impact assessment).

Dit houdt als eerste in dat een bedrijf haar datastromen in kaart moet brengen. Om de datastromen in kaart te brengen moet gekeken worden wie de betrokkenen zijn, welke privacy gevoelige gegevens van deze betrokkenen worden opgeslagen en hoe dit vervolgens wordt verwerkt.

Daarna volgt de risicosessie die met RISKID gedaan kan worden. Hier wordt gekeken naar de mogelijke risico’s die het bedrijf heeft bij het verwerken van deze privacy gevoelige gegevens. De risicosessie begint bij het inventariseren van de risico’s, daarna worden de risico’s beoordeeld en als laatste gemitigeerd.

RISKID biedt DPIA sessies aan begeleidt door een security expert. De sessie duurt maar 4 uur en is voor een vaste lage prijs van € 1.850. Veel bedrijven zijn al geholpen en RISKID kan ook uw bedrijf helpen. Wilt u een afspraak maken of alleen meer informatie? Bezoek onze DPIA website en vindt meer wat wij voor u kunnen betekenen.

Verstuur bericht
naar boven

RISKID maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.