De eenvoudigste risicomanagement tool die u ooit zult gebruiken.

Samen. Simpel. Snel.

RISKID Risicomanagement

RISKID staat voor een interactieve aanpak en actieve deelname aan het risicoanalyse en -management proces. Online toegang vermindert tijd en complexiteit, en onze gebruiksvriendelijke interface werkt als een sociaal platform, waardoor interactie wordt aangemoedigd, de betrokkenheid wordt verbeterd en het risicobewustzijn in de hele organisatie wordt vergroot.

Ons proces
Risicomanagement is als een ijsberg. Wat u ziet is alleen maar de oppervlakte.

1. Identificeren

De juiste stakeholders identificeren snel en efficiënt alle relevante risico’s in een online omgeving.

2. Scoren

Risico’s scoren op kans en impact en automatisch agenderen voor de risicosessie.

3. Bespreken

Risico’s worden besproken om tot een gezamenlijk inzicht te komen en de betrokkenheid binnen de groep te bevorderen.

4. Beheersen

Toprisico’s met passende beheersmaatregelen voorzien. Benoemde eigenaren beheren hun eigen risico’s en maatregelen.

5. Monitoren

Risico- en maatregeleigenaren kunnen altijd informatie bijwerken; auto-alerts en dashboards houden iedereen up-to-date.

Kenmerken

Collaboratieve Sessies

Risicomanagers kunnen het niet alleen. RISKID integreert actieve feedback van alle stakeholders om te zorgen voor begrip en betrokkenheid binnen de groep.

Interactieve Dashboards

Interactieve online dashboards stellen uw teams in staat de grootste risico’s te identificeren en samen te werken aan oplossingen, waarbij veranderingen in real-time gevolgd worden.

Visuele Managementrapporten

RISKID rapporten zijn aanpasbaar, visueel en eenvoudig te begrijpen voor iedereen in de organisatie, van de werkvloer tot de boardroom.

Bestaande Risicoregisters Importeren

Wij maken het eenvoudig om over te stappen van uw bestaande risicomanagement systeem. Onze data import functie leidt u door de migratie, zodat u snel aan de slag kunt.

Automatische Alerts

Ontvang automatische alerts wanneer er wijzigingen zijn in kritieke risico’s, rechtstreeks naar uw mobiele telefoon, e-mail of favoriete contactmethode.

Geaggregeerde Risicogegevens

Verzamel, definieer en verwerk alle risicogegevens van uw organisatie volgens de vereiste management rapportages en naleving van de regelgeving.

Speciale Functionaliteit:

Risico-escalatie en -delegatie

RISKID introduceert onze unieke functie voor risico-escalatie en -delegatie.

Met risico-escalatie en -delegatie kunnen gebruikers risico’s op verschillende hiërarchische niveaus aan elkaar koppelen en deze relaties weergeven in een dashboard om de risicowaardering en risicobeheersing te stroomlijnen over alle bedrijfsonderdelen en risicogroepen heen.

Gebruikers kunnen risico’s escaleren naar managementlagen op hoger niveau om bewustwording te creëren zodat er op strategisch niveau naar kan worden gehandeld.

Concern risicomanagers kunnen (opkomende) risico’s ter beoordeling delegeren naar lagere niveaus.

Risicomanagement vanuit één kennisbank

Risico-escalatie en -delegatie geeft besluitvormers een duidelijk overzicht van onderling samenhangende risico’s in meerdere lagen van de organisatie. Deze praktijk stelt hen in staat om gezamenlijk risicomanagement uit te voeren in de hele onderneming, waardoor moeiteloze rapportage op hoger niveau mogelijk wordt.

Risico-escalatie en -delegatie kan volledig worden aangepast aan uw rapportagebehoeften, zodat u de belangrijkste risico’s van elke afdeling of elk (deel)project kunt aggregeren naar een overzicht op management niveau.

Verstuur bericht
naar boven

RISKID maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.