Oplossing

HSSE

In de zogenaamde “High Reliability Organizations (HRO’s)”, zoals bouw sector, haven sector, chemische/nucleaire sector, etc. zouden werkgevers de gevaren op het werk op een gestructureerde wijze moeten identificeren en beheersen om de veiligheid en gezondheid van medewerkers te garanderen. Voor dit doeleinde gebruikt men in deze sectoren over het algemeen methoden zoals: Taak Risico Analyse (TRA) of Risico- Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Bij een TRA worden de veiligheidsrisico’s voor een specifieke taak of activiteit geïnventariseerd, gewogen en van beheersmaatregelen voorzien. Door op taakniveau een risicoanalyse uit te voeren kan men op een gedetailleerde niveau de veiligheidsaspecten van de taak analyseren en waar nodig actie ondernemen.

Bij APM Terminals, een wereldwijde container terminal operator, op Maasvlakte II is gebruik gemaakt van RISKID voor haar TRA’s. Deze nieuwe terminal is de meest technologisch geavanceerde container terminal in de wereld met vele geautomatiseerde apparaten die voor container handling zorgen. Het gebruik van de RISKID tool werd door 100% van de deelnemers, veelal Health Safety Security Environment (HSSE) managers, als zeer goed en gebruikersvriendelijk ervaren.

Het RISKID risicoanalyseproces kan ook jouw team of organisatie helpen. Zo wordt jouw risicomanagementmethodiek nóg professioneler. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Verstuur bericht
naar boven

RISKID maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.