Nuon Solar Team wint de 14e Bridgestone World Solar Challenge

Als partner van het Nuon Solar Team zijn wij trots dat zij opnieuw het wereldkampioenschap zonneracen hebben gewonnen. Dit is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen is geworden en we hopen natuurlijk dat er nog velen zullen volgen.

Winst dankzij ontwerp, strategie en teamwork

 

Het doel van de race is om met een zonne-energie gestuurd voertuig het snelste een afstand van 3000 kilometer af te leggen. Het Nuon Solar Team deed hier vier dagen en 6 uur over. De concurrent, University of Michigan Solar Car Team, kwam bijna twee uur later binnen. De race ging niet zonder slag of stoot. Op de tweede racedag brak er een onderdeel van de wielophanging af. Door de goede en snelle hulp van de support crew kon de Nuna al na 10 minuten verder rijden.

Uiteraard hoopt RISKID dat het Nuon Solar Team over twee jaar weer voor het kampioenschap kan strijden. Met RISKID als risicomanagement software kan het team in ieder geval de potentiële risico’s van te voren inventariseren en anticiperen.

Wilt u meer weten over het Nuon Solar Team? Bezoek de website https://www.nuonsolarteam.nl/.

Wilt u meer weten over de risicomanagementsoftware RISKID? Kijk verder op onze website https://riskid.nl/productinformatie/.